Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Proč je důležité učit se BJJ z videí

Několik důvodů k učení se i jinde, než jen na skupinových lekcích. Proč? To zjistíme právě tady

Brazilské jiu-jitsu (BJJ) je komplexní bojové umění, které vyžaduje čas, trpělivost a neustálé učení. Tradiční trénink na tatami s instruktorem a sparing partnery je neocenitelný, ale učit se BJJ z videí může být stejně důležité pro váš pokrok a zlepšování. Zde je několik důvodů, proč byste měli začlenit videa do svého tréninkového plánu:

1. Opakování je klíčové

Jedním z hlavních přínosů videí je možnost opakovaného sledování technik a pohybů. Můžete si kdykoliv přehrát konkrétní techniku a analyzovat každý detail, což je při běžném tréninku často obtížné. Opakováním a důkladným sledováním pohybů získáte hlubší porozumění technikám a budete schopni je lépe aplikovat v praxi.

2. Flexibilita a dostupnost

Videa vám umožňují trénovat kdykoliv a kdekoliv. Nemusíte čekat na další tréninkovou lekci, abyste si zopakovali nebo se naučili novou techniku. To je obzvláště užitečné pro ty, kteří mají nabitý rozvrh nebo nemají pravidelný přístup k BJJ akademii. S videi můžete trénovat doma, v posilovně nebo kdekoliv, kde máte prostor a čas.

3. Učení od nejlepších

Online kurzy a výuková videa často vedou světově uznávaní instruktoři a mistři BJJ, ke kterým byste jinak nemuseli mít přístup. Můžete se učit od šampionů a odborníků, kteří sdílejí své nejlepší techniky a strategie. To vám umožní získat různé pohledy a přístupy k BJJ, které mohou obohatit váš vlastní styl a techniku.

4. Sebereflexe a zpětná vazba

Sledování videí vám také umožní srovnávat vlastní techniku s tím, co vidíte na obrazovce. Můžete se natáčet při tréninku a následně analyzovat své pohyby v porovnání s videi. Tato forma sebereflexe je velmi efektivní pro identifikaci chyb a oblastí, které je potřeba zlepšit.

5. Podpora teoretického učení

BJJ není jen o fyzických dovednostech, ale také o strategii a teorii. Videa často obsahují detailní vysvětlení, proč a jak techniky fungují, což může výrazně posílit vaše teoretické znalosti a pochopení bojového umění jako celku.

Závěr

Učení se BJJ z videí je skvělým doplňkem tradičního tréninku. Nabízí flexibilitu, přístup k nejlepším instruktorům, možnost opakování a detailní analýzy technik. Ať už jste začátečník nebo pokročilý praktikant, začlenění výukových videí do vašeho tréninkového plánu vám pomůže rychleji se zlepšovat a dosahovat vašich cílů na tatami.

Pokud hledáte kvalitní výuková videa pro svůj trénink, podívejte se na naše kurzy na Choketopus Gymu, kde najdete širokou škálu materiálů pro všechny úrovně.

Další články

Výhody BJJ pro reálný život

Co všechno přinese trénink BJJ do života?...

Pozice Mount v BJJ

Podíváme se do detailu na základy pozice Mount a naučíme se, k čemu je dobrá...

10 tipů pro začátečníky v BJJ

10 tipů pro ty, co začínají s BJJ a chtějí začít správně a bez chyb...

První kroky v BJJ: Co by měl každý začátečník vědět

Co zahrnují první kroky v BJJ...

Výhody Brazilského Jiu Jitsu

Moderní přístupy a inovace v BJJ neustále přinášejí nové techniky a přístupy, které jsou testovány a zdokonalovány na...

Techniky BJJ

Brazilské Jiu Jitsu je známé pro svou komplexnost a rozmanitost technik. Klíčovým prvkem BJJ je boj na zemi,...